Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Revizii anuale pentru usi de garaj

 • Verificare curse motor,
 • Testare telecomenzi,
 • Verificare si reglare sistem balans,
 • Verificare jocuri la suruburile de montaj, balamale si sistem rulare,
 • Lubrefiere sistem rulare si balamale,
 • Reglare torsiune arcuri (obligatoriu la 2 ani).

Pret per revizie: 195 lei cu TVA, în localitate si 250 lei cu TVA în afara localitatii, în limita a 100 Km tur-retur.

Revizii si interventii usi sectionale industriale

În general, cele mai intâlnite probleme la usile sectionale cu actionare manuala, sunt cele legate de cablurile sistemului de ridicare. Datorita unei manevrabilitati defectuoase a personalului sau a lipsei de întretinere a sistemului de culisare, de cele mai multe ori cablurile sar de pe tamburii de înfasurare.

Daca aveti astfel de probleme puteti apela la serviciile noastre. Intervenim asupra defectului si facem si o revizie completa a usii.

O astfel de interventie de repunere a usii în conditii de functionare, o tarifam cu 357 lei cu TVA.

Tarife montaj usi sectionale

Aceasta sectiune se adreseaza persoanelor fizice sau juridice, care au achizitionat o usa de garaj si doresc sa efectueze montajul cu o firma specializata. Tarifele de mai jos includ si garantia acordata pentru montaj (garantia pentru produs va este acordata de catre producator sau revânzator), pentru o perioada de 18 luni.
Garantia acordata pentru montaj la produsele comercializate de Mondomatic este de 24 luni.

Practicam urmatoarele tarife pentru montaj usi sectionale:

 • Montaj standard* usi sectionale rezidentiale – 564 lei + TVA.
 • Montaj standard* usi industriale SL (standard), H max 4000 mm – 798 lei + TVA.
 • Montaj standard* usi industriale HL (supraînaltare) max 1370 mm si FTR (înclinatie dupa plafon) max 15°, cu H max 3600 mm – 867 lei + TVA.

Pentru dimensiuni mari ale usilor industriale si tipurile de culisare VL (ridicare verticala) si HL+FTR (supraînaltare + înclinatie dupa plafon), manopera se va calcula în functie de complexitatea montajului.
Suplimentar se va lua în calcul si distanta pâna la locatia de montaj. Pâna în maxim 60 km., dus-întors, nu percepem cheltuieli de deplasare.

*Montaj standard – nu sunt necesare materiale sau lucrari suplimentare în vederea efectuarii manoperei de montaj al produsului.


Alegerea automatizarii

Înainte de a alege un tip de automatizare pentru una din deschiderile (poarta, usa garaj, etc,) resedintei sau firmei dumneavoastra, trebuie sa tineti cont de trei factori importanti:

 • Automatizarea trebuie sa fie adecvata si dimensionata conform necesitatilor si tipului de deschidere (poarta, usa, garaj, bariera).
 • Sa se defineasca în mod clar tipul de utilizare dorita a automatizarii (numarul de deschideri zilnice, tipurile de protectii suplimentare, etc.).
 • Alegeti pentru instalare un profesionist care sa execute instalarea conform standardelor (nu dupa metoda “lasa ma, ca merge asa”), în acest fel veti uita ca aveti instalata o automatizare.

Daca întâmpinati una din urmatoarele probleme la usa de garaj, actionati intocmai:

 • Usa scârtaie la deschidere si închidere.

Usa dumneavoastra face zgomot atunci cand se deschide si se închide? Arcurile, rolele si balamalele pot sa scartaie si sa faca zgomot. Acest lucru este specific unei utilizari normale si nu indica neaparat o problema. Înainte de a apela la un tehnician de service profesionist, folositi un spray lubrifiant (recomandat special pentru usile de garaj). Daca dupa gresare zgomotul persista, apelati la o firma specializata în întretinerea usilor de garaj pentru interventie.

 • Cablul este franjurat/uzat.

Contactati un montator/dealer specializat în montajul si întretinerea usii de garaj. NU încercati sa scoateti, sa reparati sau sa reglati arcuri sau cabluri. ATENTIE! Tensiunea ridicata a arcului poate provoca vatamari grave sau chiar deces.

 • Usa de garaj se deschide greu printr-o miscare sacadata sau cu zgomote puternice?

Acest lucru poate fi din cauza lipsei de întretinere a usii de garaj sau a operatorului (motorul) usii de garaj. Consultati o firma specializata în montajul si întretinerea usilor de garaj pentru o verificare.

 • La actionarea butonului de pe telecomanda, usa de garaj nu se deschide.

Acest lucru ar putea fi din cauzat de mai multe probleme. Cel mai usor ar fi faptul ca de la o anumita distanta usa de garaj nu se actioneaza, deci ar putea avea nevoie sa inlocuiti bateriile. Alte probleme mai grave ar putea fi: receptorul are probleme sau arcul (arcurile) poate fi rupt. Va rugam sa chemati o firma specializata sau distribuitorul local pentru ajutor.

 • Usa de garaj nu se închide complet, se intoarce înapoi în sus si ramane într-o pozitie oarecare, deschisa.

Un obstacol pe calea de rulare senzorii motorului raspund greșit. Va rugam sa chemati o firma specializata sau distribuitorul local pentru ajutor.

 • Am sesizat un reziduu negru pe exteriorul usii de garaj.

Aceste semne sunt cauzate de uleiul de protectie care este pe arcurile de torsiune sau de uzura balamelelor dintre panouri. Sistemul de ridicare al usii si cel de rulare necesita întretinere. O spalare a usii de garaj va elimina aceste semne.

 • Am sesizat pete de rugina in partea de jos a usii de garaj.

Aceste pete de rugina pot fi cauzate de sarea (sau alte solutii) utilizata în timpul iernii pentru a topi gheata si zapada sau stropi ai unui alt agent chimic utilizat la curatarea/îngrasarea gazonului. Asigurati-va ca ati curatat usa de garaj cu apa si sapun pentru a ndeparta orice resturi care pot ramane pe exteriorul usii dumneavoastra de garaj.


Fisiere pentru masuratori, utilizare si întretinere

Rulouri exterioare – Prezentare, masuratori si intretinere rulouri exterioare

Usi garaj rulou – Prezentare, masuratori si intretinere usi rulou